L
ADING

Φιλικός αγώνας παλαιμάχων του Παναθηναϊκού και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Ο φιλικός αγώνας παλαιμάχων του Παναθηναϊκού και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που διεξήχθη τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 16:30 στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κ.Αχαΐας, κέρδισε τις εντυπώσεις των 700  και άνω θεατών που παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την μεγάλη αυτή γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σκοπός του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων (Ο.Τ.Α.Δ.) ήταν η έμπρακτη στήριξη του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Κ.Αχαΐας, καθώς τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την ανέγερσή του, ο οποίος κατεδαφίστηκε από τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, λόγω των ανεπανόρθωτων ζημιών.

Επειδή λοιπόν ο σκοπός ήταν ιερός, πολλοί ήταν οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι ήταν παρόντες στην Κάτω Αχαΐα, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την ευαισθησία που τους χαρακτηρίζει  όπως οι: Καλαβρουζιώτης Θανάσης, Βονόρτας, Γονιός Γεώργιος, Καλιτζάκης Γιάννης, Οικονομίδης Νίκος, Τομαράς Πέτρος, Κυριακόπουλος Δημήτριος, Μπατσινίλας Κώστας, Λαγωνικάκης Ανδρέας, Γραμματικός Ανδρέας, Νικολόπουλος, Πατσιαβούρας, Φούκος Δημήτρης. Το παρόν έδωσε επίσης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως ο Αντιπρόεδρος Θεοφάνης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας Τζουνάκος Νίκος, ο Ροκίδης Γιώργος και ο Χριστοφόρου Χρήστος.

Από την πλευρά των παλαιμάχων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο αγώνας της 24ης Απριλίου ήταν ο δεύτερος που έδωσαν και στην ομάδα τους με προπονητή τον Βασιλόγιαννη Σπύρο και γενικό αρχηγό της αποστολής τον Σωτήρη Γκότση, συμμετείχαν άσοι που στο παρελθόν έχουν φορέσει τη φανέλα της Παναχαϊκής αλλά και της ιστορικής Αχαϊκής, καμάρι της περιοχής μας, όπως οι: Ζερδεβάς Γιάννης, Κυριακόπουλος Γιώργος, Μητρόπουλος Παύλος, Μπούνιας Τάκης, Κουτσογιαννόπουλος Δημήτριος, Κωνσταντινόπουλος Άγγελος, Κοτζιάς Παντελής, Λοτσάρης Δημήτρης, Πετρόπουλος Ανδρέας, Λαγός Γιώργος, Σαλαμαλίκης Τάκης, Παρασκευόπουλος Νίκος, Τζιβγινίδης Στέλιος, Σπυρόπουλος Ντίνος, Κυριακόπουλος Δημήτρης, Τσολόπουλος Νίκος, Μαγιώνος Αλέκος, Αβράμης Τάκης, Σοφιανός Θανάσης, Ζαχαρόπουλος Νίκος, Σαμαράς Ζώης, Μυλωνάς Σπύρος, Γκοτσούλιας Σάκης, Μαγκαφάς Οδυσσέας, Βεσκούκης Θανάσης, Ζερδεβάς Τάσος, Κωνσταντινόπουλος Φίλιππας, Καπερώνης Σπύρος, Διακάτος Άγγελος, Ραυτακόπουλος Θανάσης, Γκότσης Σωτήρης, Φωτόπουλος Κώστας, Φορτώσης Γιάννης, Γαλανόπουλος Γιάννης.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συμμετοχή και η συμπαράσταση των δημοτών ήταν συγκινητική καθώς επίσης το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Απόστολος, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Αθανάσιος Ραυτακόπουλος και Διακάτος Άγγελος οι οποίοι και αγωνίστηκαν, ο Οικονομόπουλος Νίκος, ο  Δημόπουλος Σπύρος, ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Τραχάνης Σπύρος  πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ηρακλής Ρούπας, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Αθανάσιος Νταβλούρος,  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αγγελόπουλος Γιώργος.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, πριν από την έναρξη του αγώνα χαιρέτισε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας επισημαίνοντας  ότι η εκκλησία δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες εκδηλώσεις και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Στη συνέχεια ο  Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου,  προέβη σ’ένα σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε του παλαίμαχους του Παναθηναϊκού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, τονίζοντας ότι   ο δήμος θα είναι πάντα δίπλα στην εκκλησία συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανέγερση του Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννη Προδρόμου Κάτω Αχαΐας.

Ο Βοηθός Δημάρχου σε Θέματα Παιδείας και Εκκλησίας, Πρόεδρος του Ο.Τ.Α.Δ. & Πρωτοβάθμιας Επιτροπής κ. Ξενοφών Μπαχράς, ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τους  παλαίμαχους του Παναθηναϊκού για την ανταπόκρισή τους και επισήμανε ότι αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας που δίνουν οι παλαίμαχοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έχοντας σκοπό την οργάνωση της ομάδας παλαιμάχων του Δήμου , δεσμευόμενος για την διεξαγωγή φιλικών αγώνων ποδοσφαίρου παλαίμαχων κάθε χρόνο αλλά και να ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις από άλλους δήμους της χώρας για κοινωφελής σκοπούς. Επίσης ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε  στις κερκίδες τονίζοντας ότι η στήριξή του,  δίνει δύναμη για να συνεχίσει η Δημοτική αρχή το δύσκολο έργο της, προσδοκώντας πάντα σε προσφορές βοήθειας και αγάπης στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.  Ανέφερε πως οι ενέργειες αυτές πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ιδανικές συνθήκες για τον απρόσκοπτο εκκλησιασμό των δημοτών χωρίς τον φόβο της έλλειψης χώρου

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις και είχαν ως εξής:

Ο Δήμαρχος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου βράβευσε την ομάδα των Παλαίμαχων του Παναθηναϊκού.

ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, βράβευσε τον αείμνηστο Ασημακόπουλο Βασίλειο  (κουρέας) για την προσπάθεια του στην κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κ.Αχαΐας (Δημοτικό Στάδιο)

ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων Πολιτών-Νέοι Ορίζοντες» κ. Γκοτσούλιας Διονύσιος βράβευσε τον κ. Ανδρέα Μαχαίρα (Μπέμπης)

ο Αθλητικός Όμιλος Αχαγιά82 βράβευσε κι αυτός τον κ. Ανδρέα Μαχαίρα (Μπέμπης)  για την προσφορά του στον σύλλογο Αχαγιά 82 και εν γένει στο Αχαγιώτικο μπάσκετ.

Η Δημοτική Αρχή θα ήθελε  να ευχαριστήσει τους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, οι οποίοι συνέβαλλαν ουσιαστικά στην φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια και συγκεκριμένα :την Ιερά Μητρόπολη Πατρών,  την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Κ.Αχαΐας .

Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα την κα. Βιβή Λουκοπούλου ορθοπεδικό ιατρό, το Αστυνομικό Τμήμα Κ.Αχαΐας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ οι οποίοι συνέβαλλαν στην ασφαλή διεξαγωγή του φιλικού αυτού αγώνα ποδοσφαίρου.

Related posts